Лятото има тенденция да се идентифицира с временни работни места или

...
Лятото има тенденция да се идентифицира с временни работни места или
Коментари Харесай

Защо изпращането на CV през лятото е добра стратегия?

Лятото има наклонност да се разпознава с краткотрайни работни места или с работа за младежи, които не желаят да се задържат дълго време на същата позиция. Поради тази причина доста хора, които са в интензивно търсене на работа, са склонни да оставят на пауза контактите си с оглед на обстоятелството, че доста мениджъри по наемане на личен състав евентуално са на отмора. Това може да е частично вярно, само че летният сезон по доста други аргументи може да бъде превъзходен сезон за изпращане на автобиографии, написа. 

Вместо да чакате до септември, има няколко аргументи, заради които автобиографията, изпратена в пика на лятото, може да бъде по-ефективна от всяка друга. Първата от тях е ниската конкуренция, защото доста претенденти също са на отмора, изключително тези, които разчитат на сигурна позиция и смяната на работното място не ги вълнува толкоз доста.

Освен това, през лятото доста компании са склонни да стартират процеси на преструктуриране и може да имат разполагаем повече време да прегледат някоя преди малко пристигнала биография на човек, който си търси работа. 

" С по-малкото срещи, запълващи дневния ред и планирането за края на годината, мениджърите по наемане на персонал могат да имат повече време за подбиране на CV-та, осъществяване на изявленията и запълване на свободни позиции ", споделя в изявление Жанел Билер, вицепрезидент на Adecco. 

Друго преимущество на лятото като подходящо време за търсене на работа е, че тогава има по-малко на брой претенденти, а това усилва възможностите ви за заемане на мечтаната от вас позиция.

Трябва да се вземе поради обаче и възможното закъснение на целия развой, което може да отнеме седмици според от това кои експерти в компанията почиват, написа още изданието. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР